Selamlar ,

Azure Storage Blob’lar için Soft Delete özelliğinin geldiği sonunda duyuruldu. Sonunda diyorum çünkü cloud ile ilgili belki de bazen istemesekte el freni görevi gören soft delete özelliği bayağıdır Office 365’de zaten vardı. Kısaca anlatmak gerekirse soft delete siz istesenizde istemesenizde sildiğiniz veriyi belki yanlışlıkla silmişsinizdir diye başka bir yerde saklaması olayı. 365 ‘ te kullanıcıları sildiğinizde soft delete durumunda durmaları gibi. 

Bu özelliğin en güzel tarafı ise tamamen geri dönüşüme uyumludur. Bunu aktif hale getirmek vs. için herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaz uygulamalarınızda.

Şimdi nasıl etkin hale getireceğimizi göstereyim. Öncelikle Azure portala girip oturum açıyoruz.

Giriş yaptıktan sonra “Storage Account” umuza giriş yapıyoruz.

Giriş yaptıktan sonra özelliklerde bulunan Blob Service altında “Soft Delete” hizmetine giriş yapıyoruz.

Soft Delete özelliğine giriş yaptıktan sonra tek yapmamız gereken açmak için “Disabled” olan seçeneği “Enabled” yapmak ve retention süresini belirlemek.

Ücretlendirme kısmı ile alakalı olarak aktif tutulan veri fiyatlandırması ile aynı. Yani sizz 1 gb veri tutuyorsanız 1 gb’ da soft delete de tutuluyorsa toplamda 2 gb parası ödeyeceksiniz demektir. Fiyatlandırma ile ilgili MS makalesi için BURAYI tıklamanız yeterli olacaktır.

 

Umarım yararlı olmuştur. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

 

 

Azure Storage Blob’lar için Soft Delete Özelliğinin Gelmesi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error

Sayfada ki bilgiler işinize yaradı mı ? Başkalarınında ulaşmasını sağlar mısınız ?