Merhaba ,

“VLSC, Microsoft Volume Lisans anlaşması ile satın alınan lisanslarınızı yönetebileceğiniz, etkinleştirme, ürün anahtarı edinme, medya indirme işlemlerini yapabileceğiniz online portaldır.”

Bugün ki makalemde sizlere Microsoft Volume Lisans ‘ ı anlatmayacağım. Çünkü bir çoğunuz zaten MS kaynaklarından ne olduğunu biliyorsunuzdur. Ben aldıktan sonra ne yapacağınızı anlatacağım. Bir çok müşterimden gelen sorular sebebi ile yazdım bu makaleyi umarım sizinde işinize yarar.

1-) Lisans hizmetini satın aldıktan sonra lisans onaylandığında sizin belirtmiş olduğunuz yetkili mail adresine aşağıdaki gibi bir mail gelecektir.

Yukarı da ki resim örneğinde bulunan mailde sizi kısaca www.microsoft.com/Licensing/servicecenter  adresine yönlendirip. Sizin vermiş olduğunuz mail adresi ile oturum açmanızı isteyecektir. Burada önemli olan nokta vermiş olduğunuz mail adresinin bir Microsoft mail adresi olması. Eğer şirket mailinizi yada gmail adresinizi verecekseniz önce aşağıda ki adımı yapmanız gerekmektedir.
2-)  www.signup.live.com adresine gidin ve mailinizi Microsoft maili olarak tanıtın.

3-) Daha sonra oluşturduğunuz bu hesap bilgileri ile VLSC portalına giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra tüm lisanslarınızı Lisanslar -> İlişki özeti menülerini takip ederek görüntüleyebilir, sol kolondaki lisans numaralarına tıklayarak lisans detaylarına erişebilirsiniz.

4-)Lisans detaylarındaki sekmelerden “ürün anahtarları” sekmesine tıkladığınızda lisansınıza ait ürün ahatarlarına erişebilirsiniz.

5-) Bundan sonra sadece ürün anahtarını kopyalayıp ürününüze yapıştırmak kalıyor. 🙂

5. adım dışında herhangi bir aşamada hata alırsanız. Microsoft VLSC teknik destek hattını arayarak yada mail atarak konu ile ilgili TÜRKÇE destek alabilirsiniz.

İletişim Bilgileri :

Telefon numarası değişti yeni numara : 0212 900 32 91

Mail Adresi : Vlservem@microsoft.com  

 

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım yararlı olmuştur.

VLSC (Volume Licencing Service Center) Rehberi

One thought on “VLSC (Volume Licencing Service Center) Rehberi

  • 12/07/2019 at 5:17 pm
    Permalink

    Bu kadar güzel bir makaleyi bizlerle paylaştığınız için allah sizden razı gelsin.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error

Sayfada ki bilgiler işinize yaradı mı ? Başkalarınında ulaşmasını sağlar mısınız ?