Mail kontakları Office 365 platformunda anlaşılması basit bir konsept olup, Active Directory’de yer alan kontaklar gibidir. Mail kontakları, Office 365’de kullanıcı hesabı değildir ve log on olamazlar.Fakat kontaklar global adres defterlerinde gözlemlenmek ile beraber mail-enable security grubuna, distribution grubuna ve dynamic distribution gruplarına eklenebilirler. Fakat Office 365 Admin Center’da yer alan security grubuna üye olamazlar.

Aşağıda ki resimde Exchange Admin Center’a giriş yaptıktan sonra “Receipents” tıklanır ve ilgili kontaklar oluşturulur. Bunun için “+” işaretinin seçin ve “Mail contact” ile devam edin.

Not: Portal’ı İngilizce kullananlar için sırasıyla : recipients(1) > contacts(2) > +(3) >mail contact (4)

Kontak oluşturmak için aşağıda ki resimde gözüken arayüz doldurulmalıdır. Burada girilmesi zorunlu olan alanlar ” * ” işareti ile belirtilmiştir. Firma dışındaki mail adreslerine mail attırabilmek için external adresinin doğru girilmesi önemlidir.

Not: İngilizce Portal Kullanıyorsanız : Zorunlu alanlar : * Display name -> *Alias
-> *External email address

Oluşturulan kontak Active Directory’deki nesne gibidir. Bunu kontağın özellikler kısmına girdiğimizde de gözlemleyebiliriz. Özellikler kısmına girildiğinde Active Directory kullanıcı bilgileri kısmında yer alan bazı özellikler burda da vardır.

Gui Kullanmak istemediğiniz durumlarda PowerShell ile de kontak oluşturabilir ve onları yönetebilirsiniz. Office 365 PowerShell kullanmak için öncelikle clouda bağlanmanız gerekiyor. bağlantı için komutlar aşağıdadır.

$Cred = Get-Credential
$s = New-PSSession -ConfigurationName Microsoft.Exchange -ConnectionUri https://ps.outlook.com/powershell -Credential $cred -Authentication Basic –AllowRedirection
$Session = New-PSSession -ConfigurationName Microsoft.Exchange -ConnectionUri https://outlook.office365.com/powershell-liveid/ -Credential $UserCredential -Authentication Basic -AllowRedirection
Set-ExecutionPolicy Unrestricted
Import-PSSession $Session

Yeni Bir Kontak Oluşturmak :

New-MailContact -Name “Veysel Onat” -ExternalEmailAddress “veysel.onat@xyz.com” -OrganizationalUnit “CloudTech”

Oluşturulan Kontak Üzerinde Değişiklik Yapmak :

Set-Contact “Veysel Onat” -Company NecBil -Manager “Necati”

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım yararlı olmuştur 🙂

Saygılarımla

Office 365 Exchange Online Mail Contact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error

Sayfada ki bilgiler işinize yaradı mı ? Başkalarınında ulaşmasını sağlar mısınız ?